معرفی انواع سرور ها ؛ عادی، ابری و هایبرید سرور
— آیدا رمضانیهنگام انتخاب هاست یا سرور برای نرم افزار یا وب سایت، گزینه های سرور مختلفی برای شما وجود دارد. می توانید با توجه به خواسته ها و شرایط مورد نظر خود سرور مناسبتان را انتخاب کرده و از آن استفاده کنید. در این مقاله به معرفی انواع سرور معمولی، هیبریدی و ابری به زبان ساده خواهیم پرداخت.
انواع مختلفی از سرور ها مانند ابری، هایبرید و سرور معمولی وجود دارد که بهتر است برای انتخاب درست با ویژگی های هر یک آشنا شوید.
معرفی انواع سرور : معمولی، ابری و ابری هایبریدی
اگر صاحب سایت یا اپلیکیشن هستید و یا از سرور به عنوان ابزاری برای راهبرد سریعتر کارهای خود استفاده میکنید، احتمالا با نام های مختلفی برای سرورها مواجه شده اید.
تبلیغات مختلفی برای انواع سرور ها وجود دارد که ممکن است برخی از آن ها توسط شرکتهایی خاص، بیشتر مورد بررسی و تبلیغ واقع شود و این نفاوت در بررسی و بیان ویژگیها احتمالا باعث گیج شدن شما در انتخاب بهترین گزینه خواهد شد.
به طور کل ۳ نوع سرور وجود دارد که از شرکت های مختلف قابل سفارش است : سرور معمولی یا کلاسیک، سرور ابری و سرور هایبریدی.
هر کدام از این سرویسها دارای قیمت و شرایط خاص خود است که بسته به نیاز شما، ممکن است برای شما مفیدتر از دیگری باشد.
برخی دارای قدرت سخت افزاری بیشتری خواهند بود و برخی دیگر از نظر قیمت و امکانات ممکن است به صرفه تر باشد لذا در نهایت نیازهای شماست که به انتخاب مورد مناسبتر خواهد انجامید.
ما ۳ نوع از اصلیترین انواع سرورها را به شما معرفی میکنیم و نهایتا انتخاب گزینه مناسب تر با شما خواهد بود.
سرور معمولی
سرور (server) یک مفهوم در دنیای کامپیوتر است که میتواند تعاریف مختلفی داشته باشد. اما در یک تعریف جامع منظور از سرور، سیستم هایی است که وظیفه سرویس دهی و ارائه خدمات به سایر سیستمهای دیگر را بر عهده دارند.
اگر سرور وظیفه ارائه خدمات را فقط به سیستمهای محدودی داشته باشد، آن را سرور تحت شبکه مینامیم. بر این اساس این سرورهافقط در یک شبکه داخلی و خصوصی فعال هستند. پس سیستمهای موجود در این شبکه توسط این سرور مدیریت میشوند و نیازها و سرویسهای خود را دریافت میکنند.
اگر سرورهای یک شبکه از طریق شبکه جهانی اینترنت با سایر سیستمهای دیگر ارتباط برقرار کنند، به آن ها سرورهای اینترنتی میگویند. سرورهای اینترنتی در حقیقت ابر رایانه هایی همیشه روشن و قدرتمند هستند، که در تمام طول روز در حال خدمات رسانی میباشند.
سرورهای اینترنتی از نظر عملکرد و نوع به دستههای مختلفی تقسیم بندی میشوند. مهمترین فاکتور و ویژگی سرورهای اینترنتی امنیت و پایداری آنها است.
❖ مشاهده و خرید سرور اختصاصی معمولی از ایران
سرور ابری
سرور ابری (Cloud server) یک بخش اشتراکی از سرور می باشد که برای استفاده کاربران (از طریق یک محیط مجازی) اختصاص داده می شود و توسط ارائه دهنده ی سرویس کنترل می شود.
این سرور به شما امکانات بیشتری در هزینه های خرید و مدیریت می دهد تا به وسیله آن ها راحت تر زیر ساخت ها را نگهداری و گسترش دهید.
همچنین در فضای ذخیره سازی سرور ابری شما تنها برای آن مقدار از حافظه که استفاده می کنید هزینه پرداخت می کنید و هر زمان که نیاز داشتید به مقدار دلخواهتان می توانید حافظه ی مورد نیازتان را افزایش دهید.
ارائه دهنده سرور ابری باید بتواند بر اساس نیاز های ضروری و خاص خدمات لازم را به شما ارائه دهد. برای راه اندازی، به روز رسانی و بک آپ گرفتن سرور ابری شما نیاز به یک تیم متخصص ندارین و سرور ابری از یک مکان مرکزی به روز رسانی و پشتیبان گیری را خودش انجام می دهد و شما می توانید در هر زمان و مکان به آن دسترسی داشته باشید .
هایبرید سرور
هایبرید سرور (Hybrid Cloud) یک سرویس ابر یکپارچه و ادغام شده است. سرویس هایبرید سرور از دو بخش پرایوت و پابلیک برای انجام وظایف مختلف در درون همان سازمان استفاده می کند.
خدمات پابلیک از نظر هزینه کارآمد و مقیاس پذیرتر از پرایوت است. بنابراین از خدمات پابلیک برای عملیات های غیر حساس استفاده کرد.
عنصر پرایوت کلاد از مدل هایبرید کلاد نه تنها امنیت را در جایی که برای عملیاتهای حساس نیاز است، برقرار می سازد بلکه می تواند الزامات قانونی برای دستکاری داده ها و ذخیره سازی آنها را نیز فراهم کند.
تیمهای مجزایی از ارائه دهندگان ابر برای ارائه خدمات پرایوت کلاد و پابلیک کلاد به عنوان یک سرویس یکپارچه از ارائه دهندگان ابر فردی در کنار هم قرار می گیرند تا یک بسته ترکیبی کامل ارائه دهند.
انواع سرور ها : سخن پایانی
به جز سرورهای نام برده، ممکن است با نام های دیگری از جمله سرور ایمیل و … نیز برخورد کنید؛ درواقع این نام های متفاوت اغلب در کانفیگ های نرم افزاری و لوکیشن سرور تفاوت دارد و بسته به ویژگیهای جانبی نامگذاری میگردد.