معرفی انواع درگاه های پرداخت اینترنتی مستقیم و واسط

سعید مقدم
درگاه های پرداخت اینترنتی مستقیم و واسط (معرفی و بررسی) — ساناست

درگاه های پرداخت اینترنتی مهمترین پیش نیاز برای راه اندازی یک کسب و کار اینترنتی میباشد. اگر سایت یا فروشگاه اینترنتی دارید یا قصد راه اندازی آن را در سر میگذرانید، باید بدانید که جهت دریافت پول از مشتری بابت خدمات، اجناس و … نیاز به یک درگاه پرداخت اینترنتی معتبر دارید تا بتوانید یک ارتباط مالی با مشتری برقرار کنید و با دریافت وجه، محصول را تحویل دهید.

درگاه های پرداخت اینترنتی به طور کلی به دو دسته مستقیم و واسط تقسیم میشوند که هرکدام به روش خود میتوانند امکان فروش اینترنتی را برایتان فراهم سازند. در ادامه به معرفی هرکدام پرداخته و جزيیات مربوط به آن ها را بررسی میکنیم.

 

درگاه های پرداخت اینترنتی

همانطور که در ابتدا گفته شد به طور کلی دو نوع درگاه پرداخت اینترنتی وجود دارد : ۱. درگاه پرداخت مستقیم و ۲. درگاه پرداخت واسط

تفاوت درگاه پرداخت مستقیم با درگاه پرداخت واسط در این میباشد که در نوع مستقیم، شما دروازه پرداخت خود را مستقیما از بانک یا شرکت مالی مدنظر دریافت میکنید (برای مثال از بانک ملت، درگاه پرداخت مستقیم دریافت میکنید) اما در مورد درگاه واسط، شما از شرکتی که واسطه بانک و شما است درگاه را دریافت میکنید به این صورت که اطلاعات خود را به شرکت داده و شرکت واسط پس از بررسی به شما درگاهی که درواقع به بسترهای خودشان متصل است را در اختیار شما قرار میدهد.

 

● شرایط دریافت درگاه پرداخت مستقیم و واسط

مهم ترین عامل اولیه برای اینکه شما کدام درگاه را انتخاب کنید و از آن استفاده کنید، شرایط موردنیاز برای دریافت آن میباشد. درواقع برای برخی از کسب و کار ها، اماده سازی برخی از پیش نیازهای درخواستی ممکن نیست و آن ها را به استفاده از نوع دیگری از دروازه های پرداخت اینترنتی سوق میدهد.

 

– شرایط دریافت درگاه پرداخت مستقیم

با توجه به اینکه طرف قرارداد شما در این نوع از درگاه، بانک یا شرکت مالی میباشد، اغلب شرایط سخت گیرانه‌تری جهت ارائه آن به شما درنظر گرفته میشود و برای دریافت این درگاه ها باید مدارک بیشتری برای ارائه داشته باشید.

لازم به ذکر است درگاه مستقیم در تسویه حساب ها سرعت بالاتری داشته و اغلب بدون کارمزد میباشد.

شرایط دریافت درگاه مستقیم

  • نماد اعتماد الکترونیک
  • داشتن سایت فعال
  • مدارت هویتی (حقیقی یا حقوقی)
  • حساب بانکی متصل به شتاب

مدت زمان بررسی درخواست درگاه مستقیم به بانک یا شرکت اعتباری مربوطه بستگی دارد اما در اغلب موارد بیش از یک هفته به طول می انجامد. همچنین با توجه به اینکه داشتن نماد اعتماد الکترونیک یکی از پیش نیازهای آن است، روند دریافت اینماد نیز دارای مراحل مربوط به خود میباشد که چندان هم ساده و سریع نیست.

نماد اعتماد الکترونیک یکی از لازمه های کسب و کار اینترنتی میباشد که ضمن افزایش اعتبار سایت برای مشتریان، نوعی مجوز برای کسب و کار شما محسوب میشود. دریافت این نماد نیز هم برای افراد حقیقی و هم حقوقی بدون درنظر گرفتن مجوزهای صنفی و … با مراجعه به سامانه اینماد امکان پذیر میباشد.

 

– شرایط دریافت درگاه پرداخت واسط

میتوان گفت شرایط مورد نیاز برای دریافت درگاه واسط، ساده تر و سریع تر میباشد و همین امر باعث سوق پیدا کردن عده‌ای به درگاه های واسط میشود. البته برخی از درگاه های واسط، امکانات خوبی نیز در اختیار مشتریان خود قرار میدهند تا خود را به لحاظ امکانات نیز از موارد دیگر متمایز نمایند.

همچنین اکثر ارائه دهنده‌های درگاه های واسط تلاش میکنند مستندات فنی بیشتری به کاربران خود ارائه نمایند تا به عنوان مزیتی رقابتی نمایان گردد.

شرایط دریافت درگاه واسط

  • مدارک هویتی (حقیقی یا حقوقی)
  • حساب بانکی متصل به شتاب

یکی از برتریهای درگاه های واسط، زمان سریع پاسخ دهی به درخواست شماست و در بسیاری از موارد ارائه درگاه کمتر از یک روز کاری زمانبر خواهد بود. همچنین عدم نیاز به اینماد نیز به خودی خود نکته ای مثبت میباشد که به کار شما سرعت میدهد.

 

● معرفی درگاه های مستقیم و واسط

سایت های متعددی در زمینه ارائه درگاه ها فعالیت دارند که ما به معرفی برخی از معتبر ترین و معروف ترین آن ها میپردازیم (ساناست هیچ گونه مسئولیتی در قبال این سایت ها نداشته و تمامی موارد مرتبط با نوع فعالیت و … بر عهده خود شما خواهد بود)

 

– معرفی درگاه های مستقیم

اغلب درگاه های مستقیم توسط بانک ها ارائه میگردد اما برخی از شرکت های مالی نیز اقدام به این کار مینمایند :

  • درگاه مستقیم بانک ملت
  • درگاه پرداخت بانک ملی
  • درگاه مستقیم بانک صادرات
  • درگاه مستقیم بانک سپه
  • درگاه مستقیم بانک پاسارگاد
  • درگاه مستقیم پرداخت الکترونیک پارسیان
  • درگاه مستقیم آسان پرداخت (آپ)

 

– معرفی درگاه های واسط

تعداد ارائه دهنده‌گان درگاه های واسط زیاد میباشد اما برخی از آن ها دارای سابقه بیشتر و پیشینه بهتری میباشند که به آن ها میپردازیم. لازم به ذکر است نوع جدید و بهبود یافته از درگاه های پرداخت واسط به عنوان پرداخت یار نیز وجود دارد که به نوعی درگاه واسط رسمی میباشند و دارای شباهت های بیشتری با درگاه مستقیم میباشند.

  • درگاه واسط زرین پال (پرداخت یار)
  • درگاه واسط پارس پال (پرداخت یار)
  • درگاه واسط پی.آی‌ار (مرتبط با الکترونیک سامان کیش)
  • درگاه پرداخت زیبال (نسبتا جدید)

 

 

درگاه های پرداخت اینترنتی : نتیجه و سخن پایانی

انتخاب درگاه مناسب برای سایت‌تان بستگی به عواملی چون زمان و نیاز فنی شما دارد. اگر میخواهید هرچه سریعتر اقدام به راه اندازی درگاه کنید بهتر است درگاه واسط را انتخاب و اگر میخواهید در تسویه حساب ها سرعت بالاتری داشته باشید و مستقیما با مستندات خرید در ارتباط باشید از درگاه مستقیم استفاده کنید.