معرفی وردپرس : بهترین سیستم مدیریت محتوا

سعید مقدم
معرفی وردپرس و بررسی ویژگیهای مختلف آن به عنوان بهترین سیستم مدیریت محتوا — ساناست

اگر به دنبال ساخت یک سایت هستید، باید ابتدا بسترهای لازم را فراهم کنید. به طور کلی و مختصر باید یگوییم پیش نیاز های ساخت یک سایت عبارت اند از : هاست یا سرور، دامین یا همان دامنه، سیستم مدیریت محتوا یا cms. در این مقاله با معرفی وردپرس به عنوان بهترین سیستم مدیریت محتوا، در خدمت شما خواهیم بود.

یکی از مطرح ترین سیستم های مدیریت محتوا در جهان وردپرس است که بیش از 1/4 سایتهای جهان بر پایه آن ساخته شده است و با ویژگیهای بینظیر خود باعث شده است انتخاب اول بسیاری از کسب و کارها و مجموعه ها باشد. در این مقاله شما را با وردپرس و ویژگیهای آن آشنا خواهیم کرد.

 

 

معرفی وردپرس

وردپرس (WordPress) یک سیستم مدیریت محتوا (CMS) رایگان و متن باز میباشد که با زبان php ساخته شده است و به شما امکان ساخت هرسایتی را با ویژگی دلخواه شما خواهد داد.

این سیستم مدیریت محتوا قدرتمند در سال 2003 توسط مت مولنوگ با زبان php و به صورت متن باز ارائه شد و پس از مدتی تبدیل به محبوب ترین و پراستفاده ترین سیستم مدیریت محتوای جهان شد به صورتی که بیش از 25درصد سایت های جهان از این سیستم استفاده میکنند.

وردپرس دارای قابلیت شخصی سازی بسیار بالایی میباشد و شما میتوانید هر قالب یا افزونه‌ای را به آن اضافه کنید و ظاهر و کاربرد لازم را از آن استخراج کنید.

شما با استفاده از وردپرس میتوانید سایت شخصی، سایت فروشگاهی، سایت شرکتی و هر سایت دیگری که مدنظر دارید را به سادگی برپا کنید و ویژگیهای مدنظر خود را با استفاده از افزونهای بشمار آن به سایت بی‌افزایید.

 

 

 

معرفی ویژگیهای وردپرس

وردپرس قابلیتهای ویژه دارد که آن را از دیگر سیستم های مدیریت محتوا متمایز میکند و باعث میشود انتخاب اول و حتی نهایی بسیاری از کسب و کارها باشد. ابتدا به معرفی آن ها میپردازیم و سپس توضیحات کامل را ارائه میکنیم :

  • افزونه های زیاد
  • قالب های متنوع
  • سئو مناسب
  • کاربری آسان
  • پشتیبانی از زبان های مختلف
  • انعطاف پذیری
  • چند نویسندگی و چند فروشندگی
  • و …

 

۱. افزونه ها و پلاگین های وردپرس

شاید بتوان گفت مهمترین وجه تمایز وردپرس نسبت به سایر cms ها، داشتن بانکی بزرگ از افزونه‌ها (پلاگین ها) میباشد.

شما با مراجعه به بخش افزونهای وردپرس یا استفاده از سایتهای ارائه دهنده افزونه وردپرس، میتوانید برای انواع نیاز های خود افزونه تهیه کنید. بسیاری از این افزونه ها رایگان و برخی دیگر نیز تجاری و غیر رایگان بوده که با تهیه آن میتوانید ویژگی لازمه را به وردپرس اضافه نمایید.

برای مثال وردپرس به طور پیشفرض فاقد فروشگاه میباشد اما شما با نصب افزونه رایگان ووکامرس میتوانید فروشگاهی بسیار کامل را (که خودش نیز قابلیت نصب افزونهای جدا را دارد) به رایگان راه اندازی نمایید.

✜ افزونه وردپرس چیست و چه کاربردی دارد ؟

 

۲. شخصی سازی و قالب های پرشمار

دیگر ویژگی وردپرس که محبوبیت آن را افزایش داده است، بانکی بزرگ از قالب با دسته بندی های مختلف و کاربری های گوناگون میباشد.

عملا شما میتوانید هرقالبی که نیاز داشته باشید را به صورت آماده تهیه کنید و حتی آن را شخصی سازی کنید. البته امکان ساخت قالب های تخصصی نیز فراهم است (که برای کسب و کارهای حرفه ای حتما توصیه میشود) اما درحالت معمول نیز شما میتوانید از بخش قالبهای وردپرس یا مراجعه به مارکتهای وردپرسی دیگر مانند انوتو قالب مدنظرتان را تهیه کنید.

همچنین با وجود صفجه ساز های حرفه ای چون المنتور و ویژوال کامپوزر، میتوانید قالب مدنظر خود را با drag and drop (کشیدن و رها کردن) نیز ساخته و در سایتتان فعال کنید.

صفحه ساز هایی مانند المنتور، به شما امکان پیاده سازی طرح مدنظرتان را بدون هرگونه دانش برنامه نویسی و صرفا با چند کلیک را ارائه میکنند. همچنین خود این افزونه‌ها دارای افزدنی های جانبی هستند که قابلیت هایشان را افزایش میدهد.

 

۳. سئو مناسب

وردپرس برای موتورهای حستجو بهینه شده است همچنین با افرونهای متعددی که در زمینه  سئو به شما ارائه میکند، میتوانید سئو سایت خود را در حد بسیار بالایی مطلوب نگه دارید.

به صورت پیشفرض گزینه های پیشرفته‌ای برای سئو مطالب و سایت در وردپرس موجود نمیباشد اما با نصب افزونه‌های سئو، میتوانید تمامی موارد مدنظر خود را به مطالب جهت سئو مناسبتر، اضافه کنید.

همچنین با استفاده از افزونه های حرفه‌ای سئو مانند یائوست، هنگام نوشتن مطالب تمامی نکات لازمه برای داشتن یک متن سئو شده به شما نشان داده میشود تا بتنوانید مطلبی استاندارد برای موتورهای جستجو ارائه کنید.

برای مثال برای سئو پیشرفته میتوانید از افزونه یائوست استفاده کنید و همچنین بهینه سازی های جانبی مانند استفاده از اسکیما و … را نیز در آن با استفاده از افزونهای مختلف پیاده سازی کنید.

 

۴. کاربری آسان

تغریبا هر کاربر با هر سطحی – از مبتدی تا پاوریوزر – میتوانید با توجه به سطح دانش و توانایی خود از وردپرس استفاده کند؛ برای مثال یک معلم میتوانید به تولید محتوا ساده در سایت وردپرسی شخصی خود بپردازد و یک برنامه نویس نیز میتوانید با پیاده سازی موارد پیجیده تر،‌اقدام به ارائه سرویسهای مختلف نماید.

کار با وردپرس در حالت عادی نیاز به هیچ دانش کدنویسی و برنامه نویسی ندارد و تنها با داشتن دانشی اولیه راجع به بخش های مختلف آن، میتوانید از وردپرس استفاده کرده و فعالیت کنید.

همچنین با کمی آموزش حرفه‌ای تر میتوانید قابلیت های سایت را افزایش داده و نتیجتا سایت پیشرفته‌تری داشته باشید. درصورت یادگیری تگ نویسی نیز میتوانید به سادگی طرح های مدنظر خود را روی سایت پیداده کنید.

لازم به ذکر است که وردپرس تغریبا تمامی زبان‌ها را پشتیبانی میکند پس عملا نیازی به زبان انگلیسی تقویت شده یا حفظ کردن گزینه‌ها نخواهید داشت.

 

۵. انعطاف پذیری

این سیستم مدیریت محتوا میتواند خود را با انواع سرویسهای دیگر هماهنگ کند. شما میتوانید یک اپلیکیشن فروشگاهی یا … بر پایه وردپرس و ووکامری طراحی کنید یا آن را به شبکه‌های اجتماعی مختلفی متصل کنید.

حتی میتوانید وردپرس را به سیستمهای مدیریت محتوا یا مدیریت مشتری دیگری مانند whcms و … متصل کرده و کاربران خود را به آن منصل کنید و از قابلیتهای هرکدام به صورت جدا استفاده نمایید.

امکان اتصال وردپرس به ربات های تلگرامی و همچنین اپلیکیشن‌های موبایلی نیز فراهم است و شما میتوانید برای سایت خود یک نرم افزار اندرویدی یا ios نیز داشته باشید و از طریق آن، به مشتریان خود خدمات رسانی کنید.

جالب توجه است که برای مدیریت وردپرس نیز میتوانید از نرم افزار رسمی آن که در مارکت‌ها به رایگان موجود است استفاده کنید.

✜ دانلود نرم افزار وردپرس از گوگل‌پلی

 

۶. چند نویسندگی و چند فروشندگی

وردپرس به شما امکان استفاده از نویسنده ها، مدیر ها و کاربران با سطوح دسترسی مختلف را ارائه میکند.

شما با مراجعه به بخش کاربران، میتوانید نقش‌های مختلفی برای افراد درنظر بگیرید و با دادن دسترسهای مورد نظر خود به آنان، در سایتتان از ادمین‌ها و نویسندگان مختلفی استفاده کنید بدون اینکه لازم باشد دسترس کاملی ارائه کنید.

همچنین درصورت استفاده از فروشگاه ساز های مختلف نیز میتوانید قایلیت چند فروشندگی را پیاده کنید. برای مثال با نصب افزونه ووکامرس و دکان، میتوانید وردپرس را به یک سیستم فروشگاهی پیشرفته و فدرتمند تبدیل نمایید.

 

 

معرفی وردپرس : نتیجه و سخن پایانی

سیستم های مدیریت محتوای گوناگونی برای کاربریهای مختلف ساخته شده است که برخی تجاری و برخی متن باز و رایگان ارائه شده است. هرکدام از این cms ها دارای ویژگیهای خاص خود هستند که میتوانند آن را برای کاربر خود گزینه‌ای مناسب‌تر جلوه دهند.

نهایتا انتخاب با شماست که از چه سیستم مدیریت محتوایی استفاده کنید اما توجه داشته باشید هنگام انتخاب سیستم درست، به آپدیت های منظم و پشتیبانی از سمت سازنده، قابلیتهای توسعه و امنیت آن توجه کنید تا بعد ها دچار مشکل نشوید.

امیدواریم این مقاله برای شما مفید بوده باشد و توانسته باشیم شما جهت انتخابی صحصح، راهنمایی کرده باشیم.