افزونه وردپرس چیست و چه کاربردی دارد ؟
— سعید مقدماگر با سیستم مدیریت محتوای وردپرس سر و کار داشته باشید احتمالا اسم افزونه را شنیده اید. افزونه یا پلاگین وردپرس یکی از اصلیترین مولفههای وردپرس است سایت شما را حرفهای تر میکند. در این ادامه این مقاله به طور کامل توضیح میدهیم که افزونه وردپرس چیست و چه کاربردهایی دارد؟
وردپرس و ویژگیهای آن
قبل از اینکه به سوال افزونه وردپرس چیست بپردازیم باید مقدمهای کوتاه راجع به وردپرس را بدانید؛ وردپرس بهترین سیستم مدیریت محتوا است که به شما امکان ساخت یک سایت از مبتدی تا پیشرفته را فراهم میسازد.
در وردپرس اجزای مختلفی وجود دارد که به طور کل، مهمترین آنها قالب و افزونه است.
قالب همانطور که مشخص است ظاهر سایت شما را میسازد؛ و افزونه، به سایت شما قابلیتهای فنی را اضافه میکند.
درواقع قالب همان تم سایت و افزونه ابزار شما در مدیریت سایت است.
افزونه وردپرس چیست ؟
وردپرس خام به شما یک سری امکانات پایه مدیریت سایت را میدهد و دارای امکانات پیشرفته و خاصی نمیباشد؛ درواقع به طور کلی در حالت خام و پایه شما تنها میتوانید یک سایت ساده با قابلیت انتشار پست و برگه، دریافت کامنت و ثبت نام کاربران را داشته باشید.
اما با استفاده از یکی از مهمترین قابلیت های وردپرس یعنی نصب افزونه، میتوانید هر قابلیتی که بخواهید را به سایتتان اضافه کنید و آن را به یک وبسایت حرفهای تبدیل کنید.
افزونه یا پلاگین وردپرس، یک فایل است که با درون ریزی و فعال کردن آن، یک سری امکانات جدید به سایت اضافه میکند یا قابلیتهای معمول سایت را تقویت میکنید؛ برای مثال افزونههای فروشگاه ساز یا فرم ساز.
افزونه های وردپرسی هم به صورت رایگان و هم غیر رایگان و تجاری در دسترس است و بسته به نیاز خود میتوانید آن ها را نصب و استفاده کنید.
نصب افزونه وردپرس
وردپرس به صورت پیشفرض بانکی بزرگ از افزونهها را که از نوار کناری بخش مدیریت در قابل مشاهده است را در دسترس گذاشته است؛ تمام افزونههای این بانک به صورت رایگان قابل نصب و فعالسازی روی سایت است (البته ممکن است نسخه غیر تجاری آن باشد و نسخه اصلیش نیاز به لایسنس داشته باشد).
همچنین فایل دانلودی افزونه ها که به صورت zip در سایر سایت ها نیز وجود دارد نیز به سادگی قابل نصب روی وردپرس است.
برای افزونههای تجاری نیز فروشگاه های مختلفی در اینترنت قابل دسترس است که میتوانید افزونه را از آنجا خریداری نمایید و سپس روی وردپرس آپلود و نصب کنید.
مارکت های وردپرس مختلفی وجود دارد که معروف ترین نمونهی خارجی آن Themeforest هستند. نمونههای ایرانی نیز میتوانید از ژاکت و راست چین نام برد که اقدام به فارسی سازی افزونهها و قالب ها کرده و آن ها به فروش میرسانند.
لازم به ذکر است اغلب مارکتهای خارجی ایران را تحریم کرده اند و نمیتوانید با هویت ابرانی از آن خرید کنید.
ساخت افزونه وردپرس
وردپرس با استفاده از زبان php نوشته شده است و افزونهها و قالبها نیز بر اساس همین قابل نوشته میشوند.
درواقع اگر نیاز به قابلیت خاصی دارید اما افزونهی مرتبط با آن را پیدا نکرده اید میتوانید با زبان پیاچپی به طور اختصاصی آن را برنامه نویسی کنید یا سفارش ساخت را به شرکتهای برنامه نویسی یا فریلنسرها داده تا آن را برای شما اماده کنند.
افزونه وردپرس چیست : سخن پایانی
شما با فعالسازی افزونهای حرفهای میتوانید سایت وردپرسی خود را برای هر فعالیتی اعم فروشگاه، آموزشگاه، مجله و … اماده کنید و به قابلیت های آن بیافزارید.
همچنین به این نکته توجه کنید که از افزونههای قدیمی که دیگر پشتیبانی نمیشود استفاده نکنید و تا حد ممکن افزونههای خود را آپدیت نگه دارید تا هم امنیت سایت حفظ شود و هم سایت بهینهتری داشته باشید.