معرفی سیستم های مدیریت محتوا ( cms ها)
— سعید مقدمcms مخفف عبارت content management system و به معنای سیستم مدیریت محتوا است. سیستم مدیریت محتوا سیستم نرم افزاری است که به شما امکان انتشار و مدیریت محتوا را در فضای اینترنت می دهد. شما می توانید با استفاده از سیستم های مدیریت محتوا به آسانی بدون نیاز به دانش برنامه نویسی برای خود سایتی طراحی نمایید.
در سیستم های مدیریت محتوا پلاگین ها به شما این امکان را می دهد تا امکانات زیادی را به سایت خود اضافه نمایید. بهترین سیستم مدیریت محتوا، سیستمی است که دارای ویرایشگری قدرتمند باشد تا بتوان به کمک آن محتوای خود را منتشر کرد و هم چنین قابلیت دسته بندی و تگ گذاری انواع محتوا را داشته باشد. از دیگر ویژگی های cms ها می توان به قابلیت سفارشی سازی و پشتیبانی قوی آن ها اشاره کرد. در ادامه مطلب به معرفی cmsها می پردازیم. وردپرس، جوملا و دروپال از بهترین cms ها هستند که مورد توجه بسیاری از افراد و صاحبان کسب و کارها قرار گرفته است.
ویژگی سیستم های مدیریت محتوا:
هرکدام از سیستمهای مدیریت محتوا نقاط مثبت و منفی مربوط به خود را دارند لذا کاربر بسته به نوع استفاده درخواستی میبایست یکی از آنها را انتخاب نماید.
برای مثال کاربری که صرفا نیاز به یک وبلاگ شخصی دارد انتخاب کاملا متفاوتی با یک فروشگاه اینترنتی یا استارتآپ خواهد داشت و طبیعتا cms انتخاب شده و ویژگیهای آن تفاوت بسیاری با یکدیگیر خواهند داشت.
اکنون به معرفی 3 سیستم مدیریت محتوا برتر و مطرح پرداخته و بهطور مختصر درباره هرکدام از آنها توضیح خواهیم داد :
وردپرس (WordPress) :
به جرات می توان گفت سیستم مدیریت وردپرس پرکاربردترین و پرطرف دارترین سیستم مدیریت محتوا است. از ویژگی های کلیدی و مهم وردپرس می توان به رایگان بودن، متن باز بودن، آسانی انتشار و ویرایش محتوا، قابلیت افزودن پلاگین اشاره نمود.
وردپرس مطابق با قوانین سئو طراحی شده است و برای طراحی انواع وب سایت ها از جمله سایت های وبلاگی، شرکتی، خبری، فروشگاهی و… مناسب است. همچنین مزیت اصلی آن تعداد پلاگینهای بیشمار آن است که به شما امکان پیاده سازی انواع سایت با کاربریهای متنوع را به سادگی و به رایگان یا هزینهای بسیار اندک خواهد داد.
ویژگیهای وردپرس :
- کاملا رایگان
- متنباز و آپدیت مداوم
- پلاگینهای بسیار زیاد
- امکان شخصیسازی بالا
- انعطاف پذیر
- و …
با افتخاب اعلام میکنیم که وبسایت ما یعنی ساناست نیز بر پایه وردپرس بنا شده است و به عنوان تجربه خدمت شما عزیزان اعلام میکنیم که میتوان تمامی خواسته های خود را از این سیستم مدیریت محتوا رایگان، دریافت کنید.
– وردپرس فارسی :مشاهده
– معرفی کامل وردپرس : مشاهده
جوملا (joomla) :
جوملا یکی دیگر از سیستم های مدیریت محتوا است که طرف داران زیادی دارد. جوملا قابلیت سفارشی سازی بالایی دارد و هم چنین برای طراحی سایت های چندزبانه مناسب است و شما می توانید بدون نصب هیچ گونه افزونه اضافی دیگری سایتی چند زبانه داشته باشید. قابلیت پشتیبانی عالی برای سفارشی سازی انواع مطالب، مدیریت انواع کاربران و… از سایر ویژگی های این سیستم مدیریت محتوا است.
جوملا سیستم مدیریت محتوای بسیار جذابی است ولی به خاطر داشته باشید که برای کسانی که برای اولین بار می خواهند برای خود وب سایتی داشته باشند، پیشنهاد نمی گردد.
ویژگیهای جوملا :
- رایگان
- پلاگینهای متعدد
- انجمن گسترده
- پیچیدگی در طراحی قالب
لازم به ذکر است بسیاری از سایتهای دانشگاهی (بخش اطلاعرسانی و …) از جوملا استفاده میکنند اما نمیتوان این امر را بنا بر بهتر بودن این سیستم دانست زیرا بسیاری از آیتیمن های دانشگاه ها از پتانسیل دیگر cms ها آگاهی ندارند و با همان علم نسبتا منقضی شده به این موضوع نگاه میکنند.
– وبسایت رسمی جوملا : مشاهده
دروپال (drupal) :
سیستم مدیریت محتوای دروپال نیز یکی دیگر از پرطرف دارترین سیستم های مدیریت محتوا است که قابلیت های مشابه جوملا را دارد. امنیت بالا، پشتیبانی قوی و طبقه بندی های دقیق، چند زبانه بودن از دیگر ویژگی های سیستم مدیریت محتوای دروپال می باشد.
درست است وردپرس و جوملا طرف داران زیادی را دارد ولی دروپال نیز علاقه مندان خاص خود را دارد. این سیستم پشتیبانی قوی دارد و هر زمان به مشکلی مواجه شوید در زمان کمی می توانید آن را برطرف نمایید. دروپال افزونه های رایگان زیادی ندارد و شما باید افزونه های موردنظر خود را خریداری کنید.
ویژگیهای دروپال :
- انجمن گسترده
- پلاگین کافی
- پیچیدگی در ساخت قالب
- پیچدگی کاربری
یکی از نقاط ضعف دروپال کاربری سخت آن است که آن را برای طیف گسترده ای از کاربران غیرقابل انتخاب میکند.
– وبسایت رسمی دروپال : مشاهده